Omar Barquet
Shining/Schumann, 2016

25 x 28 cm
Houtsnede op papier
Editie van 30

Instapprijs: € 125 – Verkocht

Foto: David Somers

Meer over de kunstenaar en zijn werk

Omar Barquet
°1979, Mexico

Barquet gebruikt stilte en geometrie als een manier om zich te verhouden tot ruimte. Hij heeft een enorm technisch en analytisch begrip van de aard van ruimte. Zoals je kan afleiden uit de titel van het werk Shining/Schumann combineert Barquet dit met kunstgeschiedenis en muziek. Daarnaast zet hij in op de relatie tussen ruimte, tijd en landschap en op emotionele en interne menselijke chaos. Hij ontwikkelt projecten aan de hand van tekeningen, fotografie, grafiek en installaties. Hij creëert site-specifieke interventies in de publieke en de private ruimte waarin hij sensoriële thema’s en thema’s gerelateerd aan perceptie verder onderzoekt, vooral gelinkt aan beweging en herhaling, zichtbaarheid en onzichtbaarheid. In het bijzonder interesseert de kunstenaar zich ook voor de aanpasbaarheid van de mens aan zijn materiële- en geluidsomgeving.

Barquet’s werk wordt nationaal en internationaal uitgebreid tentoon gesteld in musea en galleries zoals de Mandragoras Art Space, New York, het Museo Experimental El Eco, Mexico City, het Museum van Hedendaagse Kunst, Mérida, de Kunsthalle, Sao Paulo, de Christinger de Mayo Gallery, Zürich en de Von Bartha Gallery in Basel. Zijn werk maakt deel uit van publieke collecties zoals die van het Museum van Hedendaagse Kunst, Oaxaca, de JUMEX Collectie, Mexico, het Pérez Art Museum Miami, USA, de JoAnn Gonzalez-Hickey Collection, New York, USA en de SPACE Collection, Los Angeles, USA.
Barquet wordt vertegenwoordigd door Arróniz Arte Contemporáneo in Mexico City, één van de toonaangevende gallerieën in Mexico.

Katleen Schueremans