Ernesto Alva
Fracción, 2016

17,5 x 21 cm (Beeld: 7,5 x 7,5 cm)
Ets, suiler op koper plaat
1/10

Instapprijs: € 45 – Verkocht

Foto: David Somers

Meer over de kunstenaar en zijn werk

Ernesto Alva
°1982, Mexico

Het werk van Alva wordt gekenmerkt door geometrische abstractie en lyriek, die veelal tot stand komen door externe impulsen. Tijdens het creatieproces laat hij zich leiden door zijn intuïtie en het laten vloeien van de materialen. Alva heeft een enorme kennis en beheersing van heel uiteenlopende en ook experimentele grafische technieken. Net door er zo van doordrongen te zijn, kan hij tijdens het productieproces heel makkelijk zijn gevoel en impulsen volgen. Alva maakt hoofdzakelijk grafisch werk en tekeningen. In zijn werk zit veel ritme en hoewel het vaak om een abstract lijnenspel gaat, roept het veelal associaties op met de concrete wereld.

Ernesto Alva coördineert samen met Rubén Morales ‘La Trampa. Grafica contemporaneo’, een werkplaats voor grafische kunsten in Mexico City. Zij maken daar niet alleen hun eigen werk, maar begeleiden er ook andere hedendaagse kunstenaars bij grafische procédés.

Alva stelde reeds uitgebreid tentoon in solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland waaronder in Guatemala, Argentinië, Uruguay, Canada, Brazilië, Spanje, China en het Verenigd Koninkrijk. Zijn werk bekroond met verschillende prijzen zoals
de eerste prijs op de eerste Biënnale Estampa Contemporánea Mexicana, 2009, de Eervolle vermelding op de eerste Internationale Grafische Biënnale José Guadalupe Posada, 2013, de eerste plaats op de tweede New York International Miniature Print Exhibition, 2016. Alva ontving ook een FONCA (Sistema Nacional de Creadores de Arte) die loopt van 2018 tem 2021, eveneens een erkenning van zijn traject als kunstenaar.

Katleen Schueremans